top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHuib Cluistra

Ach mijn wederhelft

Een theatraal onderzoek in drie delen over de seksuele revolutie van toen, nu en morgen. Met één ticket zie je drie delen in drie zalen op één avond. Als toeschouwer kies je zelf het startpunt en zo ook het verhaal van jouw trilogie.


Jorden en Mehmet gaan trouwen. Mehmet wil een open huwelijk, maar Jorden stemt alleen toe op voorwaarde dat zij beiden PrEP gaan slikken; de preventieve vaccinatiepil tegen HIV. Een existentiële crisis breekt uit, want als PrEP doorslaggevend is voor een gezonde relatie, is die relatie dan op zichzelf wel gezond? Kan Mehmet dat weigeren? En is het wel oké dat je partner zulke eisen stelt? 


Ach Mijn Wederhelft  is een onderzoek naar de nieuwe vormen van safe seks en de stigmatisering rondom seksuele vrijheid. Over de opkomst van de anticonceptiepil en de parallellen met de hedendaagse PrEP-pil. Want wie heeft zeggenschap over het lichaam? En bij wie ligt de verantwoordelijkheid?


"Boeiend theaterdrieluik over moderne seksuele mores" lees hier de recensie in NRC


#2 Survival Mode

Grootmoeder Ilène gaat de strijd aan met dokter Beendert. Hij vertikt het om PrEP te verstrekken aan haar kleinzoon Jorden. Dokter Beendert is van mening dat de GGD dit maar moet  doen. Op haar beurt vertikt Ilène het om deze afwijzing, deze ontkenning van een realiteit, te accepteren. Fundamentele denkwijzen staan lijnrecht tegenover elkaar: wie beslist er welk mens op welke manier mag (over)leven?


Spel: Maureen Tauwnaar en Huib Cluistra muziek Joanna Asia Czaj
126 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

GROOTS

Comments


bottom of page